Property img 0

Утвърждавайки се като бързо развиващ се стартъп, karavani.bg спечели...

Karavani.bg спечели доверието на първия си инвеститор само година след старта си

Платформата, която за година наложи нови стандарти в онлайн резервирането на каравани и бунгала, отваря възможност за инвестиции със серия от събития.

Най-голямата българска платформа за бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани у нас Karavani.bg спечели доверието на първия си инвеститор само година след старта си. Утвърдила се като бързо развиващ се стартъп, компанията привлече 50 000 евро от Фонда за рискови инвестиции Innovation Capital.

Продължавайки визията си за налагане на нови стандарти в онлайн резервирането на каравани, бунгала, кемпери, палатки и куполни къщи и трансформирането на къмпингуването в нещо достъпно, лесно и на високо ниво, Karavani.bg ще вложи средствата в надграждане на технологията и услугите, които предлага. Така всеки собственик или инвеститор ще разполага с още по-гъвкави възможности за управление на резервациите си, без значение от техния брой или от мястото, на което се намира.

Според инвеститорите, причините за бързия ръст (интересът към онлайн наемането е 3,5 пъти повече спрямо миналия сезон) на развитие на Karavani.bg в последната една година са няколко - увеличеният интерес към алтернативните туристически преживявания сред природата след Covid-19 кризата; утвърждаване на позицията на пазарен лидер на Karavani.bg в областта на резервации на къмпинги и каравани; екипът и партньорствата, които стартъпът си осигури в последните месеци; миксът между B2C и B2B възможности за развитие и приходи.

Следвайки целите си за развитие и достъпност, стартъп компанията отваря и възможност за инвестиции както за бизнес ангели, така и за хора, които споделят същата визия. През ноември възможностите ще бъдат представени пред потенциални инвеститори в серия от събития в София, като всеки желаещ ще може да инвестира сума от минимум 1500 евро, срещу която ще получи дял в най-голямата българска платформа в сектора на онлайн отдаването на каравани под наем.

Плановете на Karavani.bg са свързани с развитие на бранда на Балканите, увеличаване на възможностите за B2B приходи и потенциалните възможности за нови бизнес модели, които ще бъдат изградени съвместно с комуникационната агенция dgtl atelier, която стартъпът привлича като стратегически партньор. Друга част от развитието за сезон 2023 г. е навлизане на пазарите в Румъния и Гърция, което ще увеличи многократно бизнеса на платформата. Българската компания вече е в процес на изграждане на партньорства със седем от големите къмпинги в южната ни съседка, както и с най-популярната платформа за каравани и кемпери в Румъния.

Наясно сме, че къмпинг туризмът е много по-развит в Западна и Централна Европа и тук, в България, все още имаме догонваща позиция въпреки сериозно увеличаващото се търсене. Смея да твърдя обаче, че през последната година успяхме да изиграем роля в отварянето на пазара към всички, а потенциалът в сегмента е много висок. През нашата платформа всеки може да е собственик на малък обект и това да му носи печалба. Нещо повече, вече работим с най-новите къмпинги в страната и помагаме за създаването на нови пространства и подобряването на съществуващи такива, които предоставят преживяване на най-високо ниво – от разположението през удобствата до санитарните условия”, коментира основателят на Karavani.bg Николай Неков.

Karavani.bg стартира комерсиално през 2021 г., когато бележи много добър летен сезон. През тази година успехът е още по-голям. Платформата беше значително подобрена като удобство, функционалности и достъпност както за почиващите, така и за собствениците на обекти. Предложенията за настаняване отбелязаха ръст от пет пъти и вече са над 165, като към караваните вече се предлагат още бунгала, куполни къщи, кемпери и палатки. Аудиторията на платформата вече е близо 100 000 души.

Работихме успешно с над 70 собственици на каравани и им помогнахме да развият предлагането си, да достигнат до повече хора чрез нашите реклами и да имат повече резервации. Едновременно с това, улеснихме над 1250 души в намирането на място за къмпинг почивка това лято. Благодарим на всички тях, че ни се довериха“, споделя още Николай Неков.

Докосвайки се до къмпингуването като начин на почивка и анализирайки пазарния потенциал с екипите, с които работи, Неков стои зад визията на успешния бизнес модел Karavani.bg. Като собственик на каравани, в годините той се изправя пред предизвикателствата на къмпингуването. Това стои и в основата на старта на платформата - идеята да улесни клиентите и да подобри услугите, които предлага за собствените си каравани, но в последствие открива нуждата от лесна, бърза и ясна комуникация между търсещите и предлагащите каравани на Българското Черноморие. 

Тези ценности застават и в основата на мисията на Karavani.bg - да вдъхнови повече хора да преоткрият връзката си с природата, като се насладят пълноценно на времето, прекарано с любимите хора в най-добрите къмпинги в страната. В същото време платформата работи активно и със собствениците на каравани, като ги мотивира да предлагат възможно най-добрите условия, както и допълнителни удобства към цялото изживяване на почиващите. 

Плановете на компанията са да стъпи успешно и на пазари, извън България, както и да продължава процеса на развитие, за да предоставя постоянно подобряващи се услуги и условия на своите потребители. Стартъпът е отворен да предостави експертизата си и на собственици или инвеститори, които искат да развиват нови къмпинги или да подобрят условията на настоящи.

Повече информация за Karavani.bg

Karavani.bg е най-голямата българска платформа за бърза, лесна и сигурна онлайн резервация на каравани у нас. Сайтът предлага селекция от над 165 каравани под наем. На него могат да се намерят още бунгала, кемпери, палатки и куполни къщи. Всички те са разположени на около 120 места за настаняване с опция за избор сред близо 70 къмпинга в цялата страна.

Основната цел на сайта е да улесни потребителите в процеса по избор и запазване на почивка на каравана онлайн. Подобно на големите платформи за резервиране и отдаване под наем на места за почивка, чрез Karavani.bg хората могат лесно и бързо да намерят най-доброто място за почивка, да разгледат и изберат каравана, както и да я резервират и заплатят за минути. Платформата гарантира сигурност на резервацията и плащането, множество отстъпки и промоции за редовни клиенти, както и цялостно съдействие от екипа при проблем или нужда.

Плановете за развитието на проекта включват и международна експанзия, както и стартиране на партньорства с различни компании и бизнеси с цел предоставяне на повече услуги, удобства и забавления за потребителите и техните семейства.

Повече информация за Innovation Capital

„Иновейшън Кепитъл“ АД е фонд мениджър, управляващ фонд за рисков капитал в размер на 21,1 милиона евро за дялово и квази-дялово финансиране. Избран е като фонд мениджър от Фонд на фондовете („ФМФИБ“ ЕАД) да управлява ресурс от 19.3 млн. евро по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и допълнителен капитал от независими частни инвеститори в размер на 1.8 млн. евро.

Препоръчани статии

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването

Най-голямата българска платформа за онлайн резервация на къмпинг почивка у нас Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици на специално събитие в Barter Community Hub

Какво да посетим около къмпинг Гардения

Няколко идеи какво да посетите по време на почивката си на къмпинг Гардения.

Вижте тези 6 мита, които развенчахме за почивката на къмпинг

Вижте тези 6 мита, които развенчахме за почивката на къмпинг

Вижте как да планирате най-вълнуващата си почивка тази година! 

Вижте как да планирате най-вълнуващата си почивка тази година! 

Workation – да работиш, но от каравана, с пясък в краката и аромат на море

Дистанционната работа е все по-предпочитан метод за работа

Спечели 3 безплатни нощувки на каравана през юни

Резервирай каравана за месец юни до 12-ти и спечели разходка с яхта до Созопол.

Топ 7 на събитията, посветени на July Morning 2023

Вижте къде и как можете да посрещнете първото юлско утро тази година

ТОП 10 на най-търсените къмпинги този сезон

ТОП 10 на най-търсените къмпинги този сезон

Топ 10 съвета за къмпингуване

Няколко съвета, които ще направят къмпинг преживяването ви по-приятно.

С деца на море сред природата: Кога, как и защо? Съветите на специалиста

Потърсихме мнението на педиатър

Лесни и вкусни рецепти за къмпинг

Идеи за рецепти, с които къмпингуването да е още по-приятно и вкусно.

„Ранна чайка“ долетя в Karavani.bg и донесе отстъпки до 20%

„Ранна чайка“ долетя в Karavani.bg и донесе отстъпки до 20%

5 важни съвета за работа от каравана

Как да разнообразите работата от вкъщи и да я съчетаете с почивка на морето.

Промяна в Общите условия

Промяна в Общите условия за ползване

Подобрения и условия за работа - сезон 2023

Вече получаваме първите запитвания за сезон 2023 и предстои реклама

Почивка на каравана по Черноморието – все по-предпочитан избор от българите

Все повече българи избират каравана на родното Черноморие за своята почивка.

Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов инвестиционен рунд

Karavani.bg привлече над 120 000 лв. в нов инвестиционен рунд

Деклариране на доходи от каравани и бунгала под наем

Как да осчетоводите доходите си от каравана под наем.

Нова платформа - нови възможности - Karavani.BG v2

Повече детайли за новите възможности за наемодателите, използващи платформа

Най-популярните къмпинги в Karavani.bg през 2022 година

Най-популярните къмпинги в Karavani.bg през 2022 година

Наръчник за ценообразуване на каравани под наем - сезон 2022

Няколко съвета как да определите цените за вашите каравани или бунгала под наем.

Когато офисът е на морето, работата и почивката са в пълен синхрон

Karavani.bg открива Workation сезон 2023 със специални предложения

За всички кайт почитатели

Къде може да съчетаете кайт сърфинг и почивка на каравана до морето.

Утвърждавайки се като бързо развиващ се стартъп, karavani.bg спечели...

Karavani.bg спечели доверието на първия си инвеститор само година след старта си

Karavani.bg се включи в Camping & Caravaning Expo 2023

Като партньор на събитието Karavani.bg раздаде и две големи награди

Karavani.bg Investment Club - инвестирай в развитието на къмпингуването

Karavani.bg представи възможности за инвестиции пред партньори и съмишленици.

Беше ли на каравана това лято? Ако отговорът е ДА, виж колко много си спече

Някои от ползите, които може да си вземете от почивка в къмпинг и каравана.

15 идеи за къмпинг подаръци?

Как да зарадвате приятелите си къмпингари с полезни подаръци за къмпинг.

Хотел или къмпинг? Кой е твоят победител?

Ако се още се чудите дали почивка на къмпинг или на хотел ще зарадва семейството

Кога е време за море?

Няколко причини да планирате първата си почивка на морето още през юни.

Една сутрин никога не стига! Празнувай Джулай цяла седмица на къмпинг с нас

“Джулай морнинг е в сърцето, в съзнанието, в душата”, както пеят Uriah Heep.

Дъх на пясък и море - направете тези 4 неща, ако чакате лятото с нетърпение

Лятото идва!

7 причини да отидете на къмпинг, ако никога преди не сте ходили.

Няколко причини те изберете почивка на къмпинг, близо до морето или в планината.

5 важни стъпки при избора на каравана - Каравани БГ

Няколко съвета, които ще ти помогнат при избора на каравана или кемпер под наем.

5 безплатни приложения за твоето къмпинг преживяване

Идеи за мобилни приложения, които да направят къмпингуването още по-приятно.