За Karavani.bg

Всичко започна когато колеги от университета ме поканиха на палатки с тях. След като първият път заех палатка от приятел то за следващия вече си бях купил моя собствена.

група приятели сред огън и каравана под наем

Как започнахме

Началото...

При нас приключението наречено “къмпинг” започна преди около 6 години. Не бях от хората, които са израстнали с това преживяване и ми беше сравнително ново.
Всичко започна когато колеги от университета ме поканиха на палатки с тях. След като първият път заех палатка от приятел то за следващия вече си бях купил моя собствена.
Втората година решихме да разнообразим и да си наемем каравана в къмпинг “Златна рибка”. Първият път бяхме в напълно базова каравана без допълнителни удобства. Вторият път обаче попаднахме на нещо доста по-специално. Усещаше се, че собствениците са вложили сърце и душа за да я направят. Бяха се погрижили за най-малкият детайл и разполагаше с абсолютно всичко, от което човек може да се нуждае. Така се вдъхновихме да си направим с още един приятел.

Още в края на тази почивка вече започнахме да планираме как да направим нашето си караванско място, което да посещаваме следващото лято. Естествено целият процес по намиране, разполагане и цялото оборудване беше 3-4 пъти по-труден от очакваното. Донякъде бяхме готови и тайничко знаехме, че всяко едно начало е такова. Отне ни около 4 седмици да подготвим всичко след като караваната вече позиционирана. В крайна сметка резултата си заслужаваше и всички гости също го оцениха.

Справихме се добре с първият сезон и караваната беше почти постоянно пълна. Когато нямаше гости ние запълвахме свободните дни и с всяко посещение правихме леки подобрения. Като в процеса по подготовка, обслужване и отдаване под наем открихме доста подводни камъни и предизвикателства. Затова решихме, че освен да увеличаваме броя на караваните има и други възможни посоки за развитие. Още тогава започнахме работа по създаване на онлайн портал, в който хората да могат лесно да намерят и запазят своята почивка на каравана.
Решихме паралелно да увеличим и броят на караваните, успяхме да намерим няколко подходящи предложения и решихме да се възползваме. Имаше още работа по всяка една от караваните, но вече имахме опит и това не ни плашеше.

каравана под наем снимка
лаптоп и каравана снимка

Докъде стигнахме

И така към днешна дата първата версия на платформата е вече онлайн. Целта ни е да улесним целия процес както за ползвателите така и за собствениците на каравани. Като предложим достъпни решения и с времето допълнителни удобства за всеки потребител.
Имаме още доста идеи, които не успяхме да реализираме с началната версия, но ще направим необходимото да успеем да го направим в движение. И облагодарение на обратната връзка на клиентите през първия сезон да успеем да направим една още по-добра версия.

Нашата визия

Да вдъхновим повече хора да преоткрият връзката си с природата като се насладят пълноценно на времето прекарано с любимите хора в най-добрите къмпинги в страната

Awards & Recognitions

Placeholder award badge
2021
Best NGO Award
Berlin, Germany
Placeholder award badge
2019
Global Award
New York, USA
Placeholder award badge
2018
Best NGO Award
Vienna, Austria
Placeholder award badge
2016
Earth Saver Award
New Delhi, India

Нашите цели

  • Да предложим селекция от най-добрите (верифицирани) каравани под наем в страната.
  • Да улесним процеса по избор, селекция и запазване на каравана онлайн.
  • Да даваме възможност на всеки собственик на каравана да предложи допълнителни удобства към цялото изживяване.
  • Да събираме обратна връзка за всяка ваша почивка като оцените всяка каравана и къмпинг след почивката си.
млад човек показва на група приятели  на лаптопа

Постижения за клиенти

Ето какво постигнахме да направим за нашите клиенти

огън иконка
50%
средно повече запитвания за резервации
35%
по-дълги резервации
10X
по-малко необходимо време за управление
150+
успешни резервации от сайта
60%
Ние използваме бисквитки, за да подобрим вашето преживяване на нашия сайт. Използвайки нашия сайт, вие се съгласявате с бисквитки. Разбери повече...